کد خبر : 11129
دیدگاه‌ها برای از آنجایی که کافئین باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود که می تواند منجر به برافروختگی بسته هستند
تاریخ انتشار : دوشنبه 15 خرداد 1402 - 2:50
-

کارشناس برنامه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی

سید حسین رازیان

از آنجایی که کافئین باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود که می تواند منجر به برافروختگی

از آنجایی که کافئین باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود که می تواند منجر به برافروختگی
انقباضات غیر ارادی عضلانی می تواند یکی از عوارض جانبی کافئین برای برخی افراد باشد

کارشناس ارشد برنامه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و آنچه که می بایست در مورد عوارض جانبی کافئین بدانید

کارشناس برنامه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: کافئین آنقدر در جامعه آمریکا رایج است که به راحتی می توانید فراموش کنید که یک ماده مخدر اعتیاد آور است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، سید حبیب الله تقوی زاده، افزود: مردم نه تنها در قهوه بلکه در چای، شکلات و نوشیدنی های انرژی زا نیز کافئین مصرف می کنند.

وی تصریح کرد: در حالی که ممکن است فوایدی داشته باشد، مهم است که به یاد داشته باشید که ممکن است برخی از عوارض جانبی دردسرساز کافئین را نیز تجربه کنید.

تقوی زاده، گفت: اگر برخی از این علائم را تجربه کردید، ممکن است نشانه ای از مصرف بیش از حد کافئین باشد.

وی بیان کرد: عوارض جانبی رایج کافئین چندین عارضه جانبی کوتاه مدت وجود دارد که افراد ممکن است هنگام مصرف کافئین تجربه کنند.

وی بیان کرد: این عوارض جانبی معمولاً زمانی رخ می دهد که کافئین بیشتر از حد نرمال مصرف شود، این اغلب به معنای مصرف بیش از ۴۰۰ میلی گرم یا بیش از چهار تا پنج فنجان قهوه در روز است.

تقوی زاده ادامه داد: با این حال، بسته به فرد و میزان کافئینی که معمولاً روزانه مصرف می کند متفاوت است.

وی با تاکید بر اینکه، تحقیقات نشان داده است که بسیاری از مردم از این عوارض جانبی بی اطلاع هستند گفت: بسیاری از تحقیقات در مورد کافئین اثرات مثبت کوتاه مدت مانند افزایش توجه و انرژی را بدون در نظر گرفتن این اثرات سلامتی تحسین کرده اند.

کارشناس برنامه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بیان کرد: با توجه به دستورالعمل تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم (DSM-5)، ابزاری که پزشکان و متخصصان سلامت روان برای تشخیص بیماری‌های روانی استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه برخی از عمده‌ترین عوارض کوتاه‌مدت مسمومیت با کافئین عبارتند از: اضطراب کافئین می‌تواند به شما احساس هوشیاری بیشتری بدهد، اما مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند منجر به احساس اضطراب و پرخاشگری شود.

وی در ادامه، گفت: ازآنجایی که کافئین می تواند واکنش جنگ یا گریز بدن شما را تحریک کند، ممکن است احساس کنید در حالت آماده باش هستید.

وی با بیان اینکه تکرر ادرار کافئین اثر محرکی بر مثانه دارد، اشاره کرد: ممکن است دفعات و فوریت ادرار را افزایش دهد. یک مطالعه نشان داد که مصرف مقادیر زیاد کافئین (بیش از ۴۵۰ میلی گرم در روز) ممکن است خطر بی اختیاری ادرار را افزایش دهد.

وی با تاکید بر اینکه صورت برافروخته از آنجایی که کافئین باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود که می تواند منجر به برافروختگی صورت و سایر نواحی بدن شود.

تقوی زاده گفت: اختلالات گوارشی
طیف وسیعی از اختلالات گوارشی وجود دارد که می تواند عوارض جانبی مصرف کافئین زیاد باشند، از جمله معده درد، گاز معده، سوزش سر دل، یبوست، اسهال، حالت تهوع و استفراغ. با این حال، در حالی که معده درد پس از مصرف زیاد قهوه بسیار رایج است، استفراغ بسیار نادر است، و اگر این واکنش را داشتید، تا زمانی که این موضوع را با پزشک خود در میان نگذاشته اید، باید از مصرف کافئین خودداری کنید.

وی با بیان اینکه سردرد
کافئین یکی از شایع ترین علل سردرد است، گفت: وقتی بیش از حد مصرف شود می تواند سردرد ایجاد کند و اگر آن را یکدفعه قطع کنید، می تواند باعث سردرد ناشی از ترک کافئین شود.

سید حبیب الله تقوی زاده گفت: بیخوابی مردم اغلب برای افزایش تایم بیداری کافئین مصرف می کنند که گاهی اوقات می تواند خواب را مختل کند، کافئین ممکن است حدود پنج ساعت در بدن شما باقی بماند، بنابراین بهتر است که مصرف کافئین را تا اوایل بعد از ظهر متوقف کنید.

این کارشناس ادامه داد: انقباض عضلانی
انقباضات غیر ارادی عضلانی می تواند یکی از عوارض جانبی کافئین برای برخی افراد باشد. با این حال، دلایل دیگری نیز وجود دارد، اگر این یک مشکل دائمی است، سعی کنید از مصرف کافئین خودداری کنید تا ببینید آیا انقباضات فروکش می کنند یا خیر. اگر اینطور نیست، در مورد درمان با پزشک خود صحبت کنید.

وی با اشاره به اینکه بی قراری، پس از مصرف کافئین، ممکن است متوجه شوید که استراحت و یا آرام کردن خودتان دشوار است گفت: اگرچه این عارضه ممکن است مطلوب به نظر برسد، اما همه ما به استراحت نیاز داریم، اگر به اندازه کافی خسته نشوید تا استراحت کافی داشته باشید، ممکن است به بدن خود زمان کافی برای ترمیم خود و استراحت ندهید. ممکن است احساس خستگی نکنید، اما بدن شما بدون وقفه منظم از فعالیت، فرسوده می شود.

تقوی زاده: یادآور شد،کافئین همچنین می تواند منجر به تحریک روانی حرکتی شود. این نوعی تحریک فیزیکی است که آرام کردن بدن را دشوار می کند.

وی توصیه بر اینکه پس از مصرف کافئین، افراد ممکن است جریان فکر و گفتار نامناسبی را نیز تجربه کنند، گفت: این عارضه جانبی رایج داروهای محرک، می تواند مکالمه و ارتباط را دشوارتر کند.

وی بیان کرد: ضربان قلب تند
مصرف کافئین همچنین می تواند باعث تاکی کاردی یا آریتمی قلبی شود.

وی ادامه داد: این عوارض جانبی تغییراتی در سرعت و منظم بودن ضربان قلب شما هستند و باعث نگرانی می شوند. اگر فکر می کنید ضربان قلب شما غیر طبیعی است، به خصوص اگر بیش از حد سریع یا نامنظم است، مصرف کافئین را متوقف کنید و به پزشک مراجعه کنید.

وی با توصیه بر اینکه بر اینکه کافئین در دوران بارداری مصرف بیش از حد کافئین در دوران بارداری ممکن است منجر به عوارض جانبی شود اشاره کرد.

وی بیان کرد: تحقیقات نشان می دهد که مقادیر روزانه بیش از ۲۰۰ میلی گرم ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد.

سید حبیب الله تقوی، زاده گفت: برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف کافئین در دوران بارداری ممکن است به وزن کم هنگام تولد منجر شود.

وی بیان کرد: عوارض بلند مدت کافئین استفاده یا استفاده بیش از حد از کافئین نیز ممکن است عوارض جانبی بلند مدتی داشته باشد.

وی در مورد عوارض بلند مدت جانبی اشاره کرد و گفت: موارد می تواند شامل موارد زیر باشد: وابستگی به کافئین از آنجایی که این ماده می تواند باعث عادت شود، ممکن است از نظر جسمی و روانی نیز به آن وابسته شوید، این بدان معناست که اگر برای مدت طولانی بدون کافئین بمانید، ممکن است علائم ترک را تجربه کنید.

کارشناس برنامه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: ترک کافئین
یکی دیگر از عوارض جانبی رایج دراز مدت، تجربه علائم ترک است، افرادی که مقادیر زیادی کافئین را به طور مکرر مصرف می کنند، ممکن است پس از چندین ساعت بدون دوز کافئین، علائم ترک را احساس کنند.

تقوی زاده، گفت: علائم ترک کافئین می تواند شامل موارد زیر باشد: احساس ناخوشی سردرد حالت تهوع مه گرفتگی ذهنی منگی تحقیقات نشان داده است که افرادی که روزانه کافئین مصرف می کنند در معرض خطر بیشتری برای تجربه علائم ترک مانند خستگی و سردرد هستند.

وی در مورد اثرات اثرات مثبت کافئین گفت : کافئین یک محرک طبیعی است که در تعدادی از منابع گیاهی مختلف یافت می‌شود، به ویژه دانه‌های قهوه، دانه‌های کاکائو و برگ‌های چای. از آنجایی که سیستم عصبی مرکزی (CNS) را تحریک می کند، مردم اغلب کافئین را – اغلب به شکل قهوه، چای یا نوشیدنی های انرژی زا – برای مبارزه با خستگی و بهبود توجه مصرف می کنند. علاوه بر کمک به افراد برای احساس بیداری بیشتر، تحقیقات نشان می دهد که کافئین ممکن است تعدادی دیگر از فواید سلامتی داشته باشد: حافظه بهتر: برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف کافئین ممکن است تثبیت حافظه و در نتیجه حافظه بلند مدت را تقویت کند.

وی با تاکید بر اینکه از آنجایی که جهت بهبود خلق خو، گفت: تحقیقات نشان داده است که کافئین می تواند تأثیر مثبتی بر خلق و خو داشته باشد. در یک مطالعه، دوز کافئین تقریباً معادل مقدار موجود در یک نوشابه، با بهبود عملکرد و خلق و خوی مرتبط بود.

وی در مورد افزایش متابولیسم: بیان کرد:
مطالعات نشان داده اند که مصرف کافئین می تواند منجر به افزایش متابولیسم شود و ممکن است برای حفظ وزن مفید باشد. کاهش مرگ و میر: یک مطالعه نشان داد که مصرف دو تا چهار فنجان قهوه در روز با کاهش خطر مرگ مرتبط است. همچنین مشخص شده است که کافئین در دوزهای مناسب به کاهش درد میگرن کمک می کند.

وی در پاسخ به سوالی کهچگونه مصرف کافئین خود را کاهش دهیم؟ گفت: طبق گفته سازمان غذا و دارو (FDA)، حدود ۴۰۰ میلی گرم در روز (که برابر با چهار یا پنج فنجان قهوه است)، برای اکثر بزرگسالان بی خطر است و با عوارض جانبی منفی همراه نیست. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که حساسیت فردی به اثرات کافئین ممکن است متفاوت باشد. به مقدار مصرف کافئین خود توجه باشید.

وی با بیان اینکه توجه داشته باشید که چه مقدار کافئین در روز مصرف می کنید، گفت : خواه در نوشیدنی ها، غذاها یا مکمل ها باشد. برچسب ها را بررسی کنید تا بدانید که آیا غذاها یا نوشیدنی ها حاوی کافئین هستند یا خیر مصرف کافئین خود را به تدریج کاهش دهید.

وی ادامه داد: ترک ناگهانی می تواند منجر به علائم ناخوشایند ترک و هوس شود. در عوض، سعی کنید به تدریج مصرف کافئین خود را کاهش دهید.

کارشناس ارشد برنامه سلامت روان مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: ممکن است روزانه یک فنجان کمتر قهوه یا نوشابه کافئین دار بنوشید، همانطور که بدن شما به مقدار کمتری تنظیم می شود، در صورت تمایل می توانید مقدار بیشتری را کاهش دهید.

وی بیان کرد: نوشیدنی های بدون کافئین را انتخاب کنید. روی آوردن به قهوه، چای و نوشابه بدون کافئین می تواند به کاهش مصرف کمک کند. اگر میزان مصرف خود را کاهش می دهید، نیمی از قهوه معمولی و نیمی بدون کافئین را با هم مخلوط کنید.

وی گفت: دم کردن چای برای مدت کوتاهتر یا تغییر به یک چای گیاهی نیز می تواند کافئین را کاهش دهد. مراقب منابع پنهان کافئین باشید.

تقوی زاده ابراز داشت: به یاد داشته باشید که قهوه تنها منبع کافئین نیست. اگر می‌خواهید مراقب میزان مصرف خود باشید، باید توجه داشته باشید که بسیاری از غذاها، نوشیدنی‌ها و مکمل‌ها نیز ممکن است حاوی کافئین باشند. شکلات شیری، شکلات تلخ، شکلات داغ، چای، چای سرد، نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا و حتی قهوه بدون کافئین نیز حاوی مقادیر متفاوتی کافئین هستند.

وی یادآور شد: به طور کلی کافئین مضر نیست و حتی اگر در حد اعتدال مصرف شود می تواند فوایدی داشته باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد، با این حال، پاسخ های فردی ممکن است متفاوت باشد. اگر به اثرات کافئین حساس هستید، ممکن است بخواهید به تدریج مصرف کافئین خود را کاهش دهید، در نهایت متوجه خواهید شد که عوارض جانبی ناخوشایند کافئینی که تجربه می‌کردید کاهش یافته یا به کلی ناپدید می شوند
جمع آوری: مصاحبه و نویسنده سید حسین رازیان

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.